Historia om Vikings Mc

Vikings motorcyckel club startade 1973 genom en sammanslagning av dem två moped- och motorcykelgängen Lucky Tramps och Angelics.

I början så hängde klubben på fotbollsplanen i Högsbo och på Högsbo fritidsgård. På hösten 1973 fick så klubben sin första klubbkåk som låg i Fiskebäck i Västra Frölunda. Tre och ett halvt år senare fick så Vikings kåken i Grimmered där klubben huserar än i dag.

I Tyskland -77 mötte klubben på ett tysk mc-gäng som gick under namnet Shadows Mc, dem bjöds in till Sverige och den nya kåken. När dem så dök upp i Sverige två år senare hade dem med sig ett annat tyskt gäng, Lehrte Mv som kom från ett litet samhälle utanför Hannover. Detta var inledelsen till ett brödraskap mellan Lehrte och Vikings som håller i sig än i dag.

1977 var för Vikings ett händelserikt år och det var också första året för ett evangemang som i många år framöver skulle kännetecknas med klubben, nämligen Hojrallyt. Rallyt startade alltid vid Shell Ullevi och sedan åktes det i lång karavan till en utsatt festplats där det festades och lyssnades till musik i två dagar. Rallyt var det största och mest krävande evangemanget på hela året för klubben och 1989 lades det till mångas saknad ned.

Klubben har sedan tidigt 80-tal gjort kontinuerliga resor till Tyskland och Lehrte och där kommit i kontakt med en del andra klubbar så som Hardcore Mc, Spiders Mc, Extauspipe riders och Bremerhaven Mc. Flera av klubbarna har också besökt Vikings i Göteborg. På hemma plan har det genom åren umgåtts med en massa olika klubbar så som Peking Outlaws, Huggarnas Mc, Ragnarök Mc, Hawgs Mc, Plebs, Onsala Mc, Gathe Mc, Wishbone Mc mm. I Danmark har vi kontakt med klubbar som HD-garaget och Agua Fortis Mc.

Idag är Vikings Mc en väl etablerad klubb som åker runt och festar med andra klubbar och vänner. Klubben har fyra fester per år varav Gardenpartyt i slutet av maj är den största och den enda festen klubben har utomhus. Luciafesten i december är också en given succè då en av provmedlemarna får vara lucia och skämma ut sig som en del av intagningsprovet till fullvärdigt medlemsskap. En gång varje sommar hyr också Vikings och Lehrte en stugby på Tjörn tillsammans där vi umgås tillsammans med respektive familjer.

Nu när vi gått in i 2000-talet och närmar oss ett 50-års jubileum kan man möta Vikings Mc "on the road", vid klubbstugan eller på något tungt party.